Offerte of vragen?

Activiteiten

In- & Outdoor activiteiten in Drenthe voor Jong & Oud

Karpervissen

Op zoek naar een rustige visplek met een grote kans op een goede vangst? Een plas waar karpers van ruim 25 kilo rondzwemmen? Een omgeving waar u ook ’s nachts mag vissen en waar u zonder enige moeite een visvergunning kunt krijgen?

Onze plas

Ermerstrand beslaat in totaal een oppervlakte van 80 hectare, waarvan circa 32 hectare wordt ingenomen door de recreatieplas met een uitstekende visbezetting. Het visbestand bestaat naast voorn, brasem en roofvis uit circa 350 schub- en spiegelkarpers en circa 80 graskarpers. Veel karpers zijn in gewicht boven de 10 kg. Er zwemt een respectabel aantal vissen in de categorie 15-20 kg en ook in de categorie 20-25 kg zijn diverse vissen gevangen. Ook de aanwezige graskarpers groeien flink door. Grootste: 112 cm en 18 kg. 

Acht visstekken

Ermerstrand heeft acht verschillende visstekken, waarvan er zes op ons karpereiland liggen. U kunt deze stekken bereiken via een dam naar het eiland. Wij hebben bewust gekozen voor een beperkt aantal visstekken zodat de rust aan de waterkant gewaarborgd blijft. Let wel op: Als de waterskibaan in gebruik is, is het helaas niet toegestaan om op visstek 1 en 2 te vissen. Ook buiten de openingstijden van de waterskibaan kunnen er groepen gereserveerd hebben. 

Uitgediepte recreatieplas

De recreatieplas van Ermerstrand is gedeeltelijk uitgediept. Hierdoor is het leefklimaat van de vissen flink verbeterd en zijn ze groter en gezonder dan ooit.

Overnachten op het viseiland

Speciaal voor de echte visliefhebbers hebben wij een chalet op het karpereiland. Deze accommodatie is van alle gemakken voorzien en is geschikt voor maximaal vier personen. Gaat u liever kamperen? Ook dat kan op ons viseiland. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Bekijk hier een filmpje van één van onze tevreden gasten

 

Liever telefonisch contact? Bel dan 0591 - 56 40 14

Wat bezoekers over ons zeggen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst.